Geschiedenis NEM COSMETICS

SAMEN Al 45 JAAR “SCHOONHEID OP HAAR BEST!”

WIE IS NEM COSMETICS?

Sinds de oprichting in 1972, door Erik de Haan, toen als NEMECTRON B.V., staat het huidige NEM COSMETICS B.V. nog steeds voor kwaliteit en service. Uw betrouwbare partner gespecialiseerd in cosmetica, salonproducten, apparatuur en saloninrichting voor de professionele schoonheidsbranche.

In 2004 heeft Menno de Haan het roer van zijn vader overgenomen. Nog steeds neemt NEM Cosmetics uitsluitend kwaliteitsproducten in haar assortiment op welke wij rechtstreeks bij de producenten inkopen, zo bent u verzekerd van kwaliteit tegen de beste prijzen. En onze service gaat verder, wij ondersteunen u ook op gebied van training, marketing, promotie en verkoop zodat u het maximale uit uw bedrijf kunt halen. Middels onze trainingen en cursussen blijft u steeds “up-to-date” op cosmetisch-technisch, marketing en commercieel gebied.

Kortom u en uw bedrijf staan bij NEM Cosmetics altijd op de eerste plaats. Ons professionele team bestaat uit kundige, gedreven, eerlijke en service gerichte mensen die samen met u uw onderneming nog succesvoller laten zijn.

Heeft u behoefte aan meer informatie of een afspraak met een van onze specialisten. Kunt u een artikel niet vinden op de site of in onze NEM catalogus? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom en NEM shop (directe afhaalshop). U kunt hier al onze apparatuur, saloninrichting en cosmetische producten uitproberen of meer uitleg krijgen van onze specialisten.

NEM COSMETICS B.V.  

Gerdina’s Hof 25

4191 MX Geldermalsen

The Netherlands

T  +31(0)345588100   E  info@nemcosmetics.nl

MEER GESCHIEDENIS?

Het huidige NEM COSMETICS wordt vandaag de dag geleid door Menno de Haan en is in 1972 opgericht door Erik de Haan als NEMECTRON Nederland B.V. Sinds 1972, intens betrokken bij de ontwikkeling van de professionele schoonheidsbranche. Gespecialiseerd in cosmetica, salonproducten, apparatuur en het inrichten en exploiteren van schoonheidssalons. Kwaliteit, ervaring en deskundig advies helpt ons en onze klanten vandaag de dag nog steeds. Wie met NEM COSMETICS in zee gaat krijgt de zekerheid van een partner die zich reeds zeer lang heeft bewezen en dat nog zeker lang zal blijven doen. Kom geheel vrijblijvend naar ons bedrijf  met showroom en winkel te Geldermalsen. Bent u starter of wilt u vernieuwen, neem dan zeker contact met ons op. Sinds 1979 zijn wij gevestigd op de Gerdina’s Hof 25, 4191 MX GELDERMALSEN.

In 1972 begon het als NEMECTRONNEDERLAND importeur van het merk Nemectron, een degelijk Duits merk dat bekent staat om haar kwaliteit en innovatie.
Opgericht door Dr. Nemec. die het bedrijf bekend maakte als uitvinder van:

•De bekende Vapozone® , gepatenteerde techniek voor optimale behandeling van de huid met stoom, kruiden, actieve zuurstof (ozon) en/of etherische oliën.•Interferente stroom wat via de huid spieren activeert. Tevens zijn er invloeden op de weefselstofwisseling. De doorlaatbaarheid van haarvaatjes en celwanden wordt verbeterd en de vochtcirculatie gestimuleerd. Ook worden de zenuwuiteinden geprikkeld.


(Oude advertenties Nemectron)

In 1972 werkte de schoonheidsspecialist nog vrijwel niet met apparatuur. Nemectron was een van de eersten die vanuit de medische branche ook cosmetische apparatuur bracht. Opvallende advertentiecampagnes hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van apparatuur in de branche. Ook toen al met als uitgangspunt de klanten te helpen zich te specialiseren en te onderscheiden. NEMECTRONNEDERLAND was dit jaar al aanwezig op de Beauty Trade special in Utrecht en stond ook op de Indro Parfumerie Beurs. Mede hierdoor is Nemectroneen bekende naam in de schoonheidsbranche geworden.

1979 Nieuwbouw van het nieuwe pand in Geldermalsen
In de loop der jaren groeide NEMECTRONNEDERLAND zodanig dat er gezocht werd naar een nieuw, groter pand. Natuurlijk was de bereikbaarheid het belangrijkste punt. En zo viel de keuze op Geldermalsen, centraal in het midden van het land. Hier werd in dit jaar het huidige pand gebouwd.

1980 Verhuizing van Amsterdam naar Geldermalsen
In december verhuist Nemectron Nederland naar Geldermalsen. In het pand bevindt zich kantoor, showroom, technische dienst en magazijn. Niet lang na de opening in Geldermalsen werd de medische tak van Nemectrongeïntroduceerd. Deze apparatuur was uitermate geschikt voor de fysiotherapeut. Ook kwam in 1980 de eerste zonnebank uit. Deze bestond destijds uit een houten kist met tl buizen (dit was ook nog de tijd van de typmachines). Na een aantal jaren alleen apparatuur in het assortiment te hebben gehad werd de vraag naar cosmetica steeds groter. Zo breidde Nemectron uit met een cosmetica- (Rosa Graf) en make-up (Chris Farell) merk.

1990 Naamswijziging van NEMECTRON Nederland BV naar NEM Nederland BV
De bedrijfsnaam werd dit jaar veranderd van NEMECTRON Nederland BV naar NEM Nederland BV omdat we naast apparatuur steeds meer cosmetica en salonproducten leverden.

Geschiedenis NEM Cosmetics

1992 SMART BUY catalogusconcept wordt gestart door NEM Nederland BV
Het SMART BUY concept gaat van start, alles voor de salon in 1 overzichtelijke catalogus. Inmiddels bekend als onze NEM catalogus.  Het is een samenwerking tussen inmiddels 73 landen, de formule zorgt ervoor dat we onze producten gezamenlijk inkopen direct bij de producenten, zo kunnen we deze kwaliteitsproducten tegen gunstige prijzen aanbieden. Door de intensieve internationale samenwerking blijven we, wereldwijd, altijd up-to-date en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt. We komen 1 á 2 maal per jaar met alle landen samen waarbij we onze ervaringen en kennis delen. Daarom vernieuwen we onze NEM catalogus ook jaarlijks met steeds nieuwe producten, behandelingen en informatie. Catalogus schoonheidsproducten

1996 Menno de Haan komt in dienst bij NEM Nederland BV
Menno de Haan, zoon van Erik de Haan, treedt in dienst bij NEMECTRON NEM Nederland BV. Omdat de activiteiten van het bedrijf verder ontwikkelde werd gekozen voor een bedrijfsnaam wijziging naar NEM PRODUCTS BV. Vele ontwikkelingen volgde en het bedrijf groeide verder.

2004 Menno de Haan neemt het bedrijf NEM PRODUCTS BV over van zijn vader
Erik de Haan blijft nauw betrokken bij het bedrijf en haar ontwikkelingen en groei.

Menno de Haan
2005 Uitbereiding pand in GELDERMALSEN
Er vindt een grote uitbouw plaats. Door de uitbreiding van het assortiment en de groei van klanten was het pand te klein geworden. Na de nieuwbouw kon de showroom qua ruimte worden verdubbeld en is er op de bovenverdieping een luxe en ruim trainingscentrum gerealiseerd met verschillende praktijk- en theorieruimtes. Ook het magazijn is meer dan verdubbeld.

2009 NEM Event in Geldermalsen
NEM organiseert met groot succes het eerste NEM Event.

2011 Algologie cosmetica bij NEM PRODUCTS BV

Het topmerk Algologie word in ons assortiment opgenomen.

2012 NEM PRODUCTS BV bestaat 40 jaar

NEM Products bestond dit jaar 40 jaar en dat hebben we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het hele jaar door werden onze klanten via onze nieuwsbrief geïnformeerd met 40 super aanbiedingen voor in de salon!


2014 Bedrijfsnaam wijzigt van NEM PRODUCTS BV naar NEM COSMETICS BV

Inloggen

Heb je al een account? Log-in om van jouw member voordelen te profiteren.

Nog geen account?

Als beauty professional bestel je voordelig via onze webshop en ben je van harte welkom in onze showroom.

× Vragen?