Let op! De prijzen worden pas na het inloggen zichtbaar.
Winkelmandje 0 Items
Promotiekorting (totaal):0,00
Totaal (Incl. btw):0,00

Isabelle Lancray

Het leven van een visionair...


Foto: Rosine Gacier

Een paard ter wagen, vrouwen met elegante hoeden, de stijlvolle levensstijl van Parijs, maar ook soldaten die marcheren door de straten van Parijs in het jaar van Rosine Gacier, die later bekend werd als Madame Isabelle Lancray, werd geboren in Frankrijk aan het begin van de 1e Wereldoorlog. Dit markeert ook het einde van een speciale tijdperk in Frankrijk, de Belle Époque. Het was een tijd waarin het leven overvloedig leek en de mensen in het algemeen zorgeloos leefden.

Aangedreven door een onvervuld verlangen naar de mooie dingen in het leven, na jaren van armoede, ontwikkelde de jonge Rosine (Madame Isabelle Lancray) haar creatieve kant als journalist. Echter, haar droom uit haar kindertijd kwam uit en ze begon haar eigen schoonheidssalon in het centrum van Parijs.

Net als bij zo veel mensen draaide haar leven abrupt op zijn kop tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de onrust van deze ruwe jaren heeft ze alles verloren, maar maakte ze van deze gelegenheid gebruik om haar persoonlijke visie waar te maken.

De eerste exclusieve schoonheidssalon ontwikkelde zich snel tot een training en management centrum voor schoonheidsspecialisten. Maar ze wilde meer! In samenwerking met vooraanstaande deskundigen van de cosmetica-en mode-industrie creëerde ze in 1945 haar eigen merk, Isabelle Lancray Parijs. Met ongelooflijke uithoudingsvermogen en passie wijdde zij haar leven aan cosmetica en samen met haar compagnon Helena Rubinstein gingen zij voor meer professionaliteit in cosmetica en richtte de Franse schoonheidsspecialiste en cosmetica vereniging op. Dit was de kern van de hedendaagse professionele verenigingen zoals IKW en FEBEA.

Download HIER de actielijst van Isabelle Lancray.